tiistai 28. elokuuta 2012

Orkidealasikon laajennus

Orkidealasikkoni sai laajennusosan, joka teettikin sitten jo jonkin verran töitä niin minulla kun miehellänikin. Yhdistimme kaksi IKEAn lasivitriiniä. Minulla oli jo aiemmin yksi ao. vitriini ja siitä itse tehtynä orkidealasikko. Sen teko-ohjeetkin latoin jo aiemmin tähän blogiini. Olen arvellut 'erikoistuvani' jatkossa enenevässä määrin miniatyyriorkideoihin, joten teimme uusille tulokkailleni lisää tilaa :) Lasikossa on nyt 34 orkideaa ja lisää on jo tulossa :).

Oheisessa kuvassa on orkidealasikkoni jonka päällä on kaksi värillistä LED-valoa ja sen oikealla sivulla on lämminvärinen 'valopötky'.  Näitä pitkiä valaisimia voi liittää helposti yhteen ainakin muutaman, ja liitoskohdasta niitä voi mutkistaakin - tarvittaessa!

 Näinkin isokokoinen lasikko osaa olla vielä ihan sievä salin orkideanurkassa :)


Liitimme laajennuksessa siis kaksi lasivitriiniä yhteen puulistoilla ylhäältä ja pienesti rautanauhalla alhaalta. Vitriinien yhdistämiskohtaan eteen ja taakse jäävät välit tiivistin kirkkaalla muovilla (voisi olla plexistäkin!). Vitriinin keskikohdasta alhaalta poistettiin myös pari hyllytason vaakarautaa, näin alaosa saatiin avoimemmaksi. Molempien vitriinien laipioihin on tehty neliskanttiset reiät joita peittää vitriinistä tarpeettomaksi jääneet hyllylasit. Lasien ja laipioiden raot ovat tiivistetyt, samoin myös kaikki ovien pielet. Lasikon pohjaan mieheni teki reiän josta ovat ulosviennit tietokonetuulettimen, lämpömaton ja akvaariopumun sähköjohdoille, jotka jäävät nyt siististi piiloon lasikon alle.

Sijoitin lasikkoon myös akvaariomme, antamaan sinne orkideojen tarvitsemaa kosteutta! Ilmankosteus lasikossa on nyt noin 80 % ja ajastettu tuuletin pyörittää kosteaa ilmaa sykäyksittäin, eli puoli tuntia muutamaan otteeseen klo 8.00 - 18.00 välisenä aikana. Akvaariossa on 10 kalaa, viisi lyhtytetraa ja viisi erilaista pohjakalaa, sekä kaksi tuliliskoa. Yksi akvaarion pohjakaloista on noitamonni. Se oli aikaisemmin aina piilosilla akvaarion uumenissa, eikä sitä päässyt näkemään oikeastaan muulloin kuin akvaarion puhdistuspäivinä! Nyt lasikon värivaloissa kala on alkanut olla esillä akvaariossa, ja uiskentelee siellä rauhalliseen tahtiinsa jopa ihan valoisaan päiväsaikaankin! Lasikon lattitason 'satumaailma' ja akvaario ovat nyt myös vaivatta lastenlasten nähtävillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti