keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Suomen orkideayhdistyksen yhteistilauksessa tilaamani uudet orkideat

Hain eilen Matkahuollosta Suomen orkideayhdistyksen yhteistilauksessa tilaamani orkideat. Tilasin kaikkiaan 10 orkideaa. Löysin paketistani tilaamieni orkideojen lisäksi kukassa olevan bonusorkidean Dendr. Pocket Loverin.


Tilaamissani orkideoissa kahdessa oli kukkia ja nuppuja, ja kaksi niistä oli vielä nupuilla. Otin uusista orkideoistani kuvia, huonolla lopputuloksella. Laitan tähän osan ottamistani kuvista, valokuvaajan ottamat kunnon kuvat liitän tähän paremmalla aikaa.

Suurin osa nyt tilaamistani orkideoista kasvaa palikalla, ja ne saavat kodin lasikosta :) Uusien orkideojen iloinen yllättäjä oli 'Pleurothallis rowleei', jossa näyttää olevan nuput melkein joka lehdellä. Nähtäksi jää, montako niistä ehtii hoidossani ihan kukalle asti!


Kahdella kukalla ja kahdella nupulla tuli kaunis 'Aspasia lunata'.

Dendrobium 'Nikkou' tuli myös kahdella kukalla, ja on todella tuuhea yksilö. Siinä roikkui iso 'rypäs' uusia runsasjuurisia versoja. Katkaisin ryppään ja laitoin sen lasikon kosteuteen elelemään. Kokeilen nyt kumpiko kasvupaikka on tälle, jo tovin kaipaamalleni orkidealle parempi kasvupaikka, salin itä-ikkuna vai lasikko.

Dendr. 'Nikkou'

Muita tilaamiani orkideoja (kuvat tulossa myöhemmin) olivat Aerangis rhodostica, Dendr. sanderae 'Major',  Leptotes bicolor, Miltonia spectabilis, Polystachya pubescens, Rodriguezia lanceolata ja Dendr. polyanthum. Ensialkuun muutama orkidea oli pettymys/kauhistus, mutta kun 'siivosin' ne, kehkeytyi niistä ihan kohtuulliset yksilöt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti