keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Cypripedium reginae

Olen kehittelemässä pientä suoplänttiä puutarhaamme, joskin sen tuleva paikka on vielä vähän hakusessa. Olen pohtinut tätä jo jonkin kerran ja lopullisen sysäyksen suon perustamiseen antoi uusimman orkidealehden artikkeli asiaan liittyen. Tilasin Kauppilan puutarhalta/Turusta neljä Cypripedium reginaea ja taimet olivat kaikin puolin hyväkuntoiset. Niissä oli muutama verso ruukussaan. Kasvualustassa oli kaunista sammalta, jossa on pieni tähtimäinen kukka, tosi kaunista. Minulla on ollut yksi ao. Cypripedium jo jonkun vuoden, eikä se ole kukkinut vielä kertaakaan. Se on ollut kukkapenkin varjoisassa kohden ja tänään huomasin että muurahaiset olivat kyhäämässä pesää orkidean kupeelle, parveillen runsaana sen karvaisilla lehdillä. Nostin kukan turvaan ja laitoin sen parvekkeen orkideakaappiin lajitovereidensa keralle, odottelemaan uutta istutusta tulevalle suolle. Uudet taimet ja tämä vanhempi ovat kaapin lattialla pienessä akvaariossa, jonka alla on lämpömatto. Kaappia lämmittää muutoin pakkasvahti, pitäen lämpötilan 15-20 asteisena.Lisäksi tilasin tänään vielä Garten und Orchideelta kaksi Cypripedium Ulla silkensiä, yhden -columbianumin ja  yhden -kentuckiensen. Orkideojen lisäksi istutan tulevalle 'suolle' rikkoja ja minimaksaruohoja sekä jotain pikkuruisia maanpeittokukkia.


2 kommenttia:

  1. Ovatko nuo Reginaet loppukesän kukkijoita? Itse ajattelin tilata muutaman Reginaen Kauppilasta tänä keväänä (Jos heidän valikoimassa on)

    VastaaPoista
  2. Heips Aapo, minusta reginaet ovat noin heinäkuun kukkijoita, jos ne lähtevät maasta keväällä. Minullahan oli monta vuotta yksi kukkimaton reginae, oli varmaan ostettaessa nuori yksilö. Sen luultavasti menetin viime kesän suohon siirrosta johtuen. Kauppilasta tuli hyviä taimia, suosittelen sieltä ao. kukan ostoa :)

    VastaaPoista