lauantai 7. helmikuuta 2015

Cattleya Lc. Rojo x Slc. Precious Stone

'Cattleija Lc. Rojo x Slc. Precious Stone' kukkii nyt kolmella kauniin punaisella kukalla. Tämä orkidea saa talvella itäsuunnan luonnonvaloa ja sen lisäksi LED-keinovaloa. Olen kastellut tätä orkideaa syksyn ja alkutalven ajan noin kerran viikossa, miedolla lannoitevedellä. Se on ollut upoksissa vähän aikaa aina kastelukerrallaan. Kukinnan aikana kastelen kukan vain 'pikaisesti'  upottamalla.


Tässä kuvassa tällä hetkellä kukkivat cattleijani

2 kommenttia:

  1. Onpa hienoja Cattleyoja :D muuten luin jostain aiemmista teksteistä, että sulla on Gastrochilus Calceolaris. Kuinka hoidat sitä? itsekkin haluaisin tilata sellaisen yhteistilauksesta, mutta en tiedä sen hoidosta mitään.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Aapo cattiskommentista :) Minulla oli tosiaan tuo gastrochilus calceolaris reilut kaksi vuotta lasikossa. Hieno kasvi. Josain syystä se alkoi kumminkin kuihtua ja kuolikin tuossa parisen kuukautta sitten. Harmitti kovin. Gastrochilus japonicus jatkaa vielä eloaan, se ei ole vielä minulla ollessa kukkinut. Tämä oli istutettuna korkille kun tuli minulle, en ole sitä sitten istuttanut ruukkuun, mutta taidan sen tehdä jo kohta sillä juuret ovat aina hilkulla kuivua vaikka ovatkin kosteassa tilassa kasvamassa.

    VastaaPoista