torstai 3. syyskuuta 2015

Dendrobium Starclass, nobilet ja pari muuta kukkaa

Jo meinasin vallan unohtaa nämä runsaskukkaisten dendrobiumien kuvien laiton blogiini!
Valkokukkainen 'Dendrobium (= puikkokämmekkä) Starclass' nobile kukkii todella runsain suurin kukin viime kesänä kyhäämiinsä versoihin, sekä pienesti myös jo kerran aiemmin kukkineeseen versoon. Kukkia on kaikkiaan 54 kpl. Samaan aikaan se kasvattaa myös jo uutta versoa. Orkidea on ollut parvekkeella muovisessa kasvikaapissa jo aivan alkukesästä saakka. Alkukesän viileinä öinä kaapin kukkia lämmitti pakkasvahti. Orkideat pärjäsivät kaapissa oikein hyvin koko viileän kesän
ja ovat siellä toki vieläkin. Kesän lämpiminä päivinä kaapin ovi oli päiväsaikaan avoinna ja yöajan kiinni. Nyt päivällä ja etenkin yöllä ilmat ovat jo sen verran viileitä, että pakkasvahti on taas toimessaan. Aivan lähipäivinä kaapin kukat muuttavat sisähoitoon ja mikä minkinlaiseen lämpötilaan pimeän talvikauden ajaksi. Tämä dendrobium asettuu yläkerran viileään kamariin. Se saa osakseen talven ajan kasvivaloa ja kastelua harvakseen.



Punakukkainen 'Dendrobium starclass' nobile on hankittu pari viikkoa sitten Kuopion kansainvälisiltä markkinoilta. Hollantilaisten kauppiaiden orkideatarjonta oli pettymys, sillä kaupan oli vain tavallisia meiltä marketeistakin tavattavia orkideoja. Kävin markkinoilla ensimmäisenä päivänä ja silloin siellä oli myytävänä vain perhos- ja puikkokämmeköitä. Parin päivän päästä siellä olisi ollut vielä Cymbidiumeja, mutta niitä en enää tullut hankkineeksi sillä minulla on niitä muutama jo ennestään.  Tämä punakukkainen dendrobium asustaa talven valkoisen dendrobiumin kaverina, viileässä kamarissa.

Ostin markkinoilta lisäksi kolme muuta kukkaa. Orkideoista 'Burrageara (oncidopsis) Nelly Isler:n, valkoisen liljan ja 'Afrikantähdikin' (= edessä, korkea ja valkokukkainen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti