sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Phalaenopsis Mini Mark

Huhtikuussa Currlinilta Saksasta ostamani Phalaenopsis 'Mini Mark' on kukkinut  yhtenään ostohetkestä aina näihin päiviin. Kasvattaa kukkavanaansa koko ajan vaan pidemmäksi ja kukkii. Tosi kaunis kukka ja terveet lehdet tässä orkideassa. Hyvin voi siis kaikkiaan ja jaksaa kukkia aina vaan tuvan pohjoisikkunalla.


  Tällainen kukka siis, samasta orkideasta aiemmin kuvattu rypäs :)

2 kommenttia:

  1. Hei! Löysin blogisi juuri, ja täytyy sanoa, että onpa kauniita ja hyvinvoivia kasveja! Mukavaa katseltavaa ja luettavaa. Kertoisitko hieman tarkemmin, miten orkideoita hoidat, esim. miten olet sisätiloissa järjestänyt yö- ja päivälämpötilojen vaihtelun ja riittävän ilmankosteuden? Me tulimme juuri viikko sitten kotiin 2kk:n reppureissulta, ja kotiin palatessa odotti aivan kamala näky. Lähestulkoon jokainen orkideani oli niin pahasti villakilpikirvojen syömä, ettei niissä ollut enää mitään pelastettavaa. Itku kurkussa pyysin miestä heittämään ne isoihin kasseihin ja roskiin. Teki kyllä pahaa, joukossa kun oli mun 10 vuotta hoitamia orkideoja, joista oli jo tullut todella tärkeitä! Nyt kyllä katselen kateellisena sun kukoistavia kasveja.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja kiitos mukavasta ja yllätyksellisestä kommentistasi :) Harmillinen tuo kokemasi katastrof ja ymmärrän miltä sinusta nyt tuntuu. Minulla ei ole koskaan ollut varsinaisesti ao ötököistä riesaa (toistaiseksi ainakaan) joku yksittäinen kirva on yrittänyt vierailla kukissani, mutta lyhyeksi jäi tuo vierailunsa. Vuosi sitten tosin yksi orkidea sai kirvoja mukaansa ulkohoidosta ja huomasin ne aika myöhään, lehtensä menetti, mutta vasta kukki kumminkin upein punaisin kukin (Cycnodes wine delight, löytyy myös kukkakuvin blogistani). Nyt kirvoilla oli luonasi rajattomasti aikaa herkutella kun olit reissussa, tosi harmi :( Minun isoimmat orkideani ovat ihan huonetiloissa, itä- ja pohjoisikkunoilla sekä myös pelkällä keinovalolla on joitakin. Lasikossa ovat aremmat, pienikokoiset ja kostean vaativat (lasikossa n 50 orkideaa tällä hetkellä). Näin pimeänä kasvukautena orkideoilleni ei järjesty varsinaisia yö ja päivä lämpötilavaihteluja jos ei valaisinten vuoksi ehkä pientä hetkellistä ilmatilan lämpiävyyttä päiväaikaan lasketa. Talviaikaan kotonamme on varmaan todella kuiva huoneilma! Joskus/todella harvoin saatan ihan hienolla sumulla vähän kukkia sumuttaa, mutta en mitenkään säännöllisesti. Kastelen orkideoita tarpeen mukaan eli kun ruukku on kevyt ja alusta kuiva on uuden kastelun aika. Jospa sinäkin vielä innostut uusia orkideoita hankkimaan, toivotaan :) Kun olet seuraavan kerran reppureissulla pitkään - pyydä joku vähän katsomaan kukkiesi perään :) terkuin Aulikki

      Poista