keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Restrepia mohrii

Tämä Restrepia mohrii tuli minulle viime kesänä Belgiasta. Orkidea oli tullessaan terve pieni taimi ja löysin sille mielestäni hyvän kasvupaikan isosta lasikostani. Restrepia osoittautui heti alkujaan erittäin kukintaherkäksi ja alkoikin kehitellä jo hetimmiten kukkavanaa. Kukkanuppuja kuivui kuitenkin kaikkiaan neljä, joskin jokainen nuppu kehittyi aina toinen toistaan pidemmälle ennen lopullista kuivumistaan.


Olin aivan ihmeissäni tilanteesta. Tiesin, että lasikon ilmankosteus olisi tälle orkidealle sopiva. Orkidean kasvualusta ja sen kosteus olivat myös hallinnassa. Orkidea yritti jatkuvasti kukkia, mutta kukkanuput kuivuivat. Viimein päätin vähän riskeerata ja järjestelin sille lisää varjoa kookkailla  kaarnapaloilla ja naavalla. Oikeaan osuin, sillä parasta aikaa tekeillä ollut kukkanuppu jaksoi viimein kukintaan asti.

Kasvualusta Restrepialla on matala ja sisältää rahkasammalta jonka päällä on kivivilla. Kasvualustan pidän aina kosteana. Tässä kuvassa Restrepia mohrii takana, edessä kuvassa on muita miniatyyriorkideoitani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti