tiistai 8. marraskuuta 2011

Kuvia ja kerrontaa orkideoistani, ennen ja nyt


Vuosien varrella minulla on ollut useita sekä lyhyt- että pitkäikäisia orkideoja. Harrastukseni alkuvaiheessa ne olivat phalaenopsiksia (=perhoskämmekkä) ja dendrobiumeja (=puikko-orkidea). Niitä oli helpoin tavoittaa ja tänä päivänä niitä saa joka marketista, ja ne ovat tosi edullisiakin! Nyt haluan haalia erilaisia orkideoja, haastavat lajikkeet ovat oikein erityisesti mieleeni tänä päivänä. Koska vanda ja katleija toipuivat pitkään jatkuneen tehohoidon ansiosta, toinen nyt kukkien ja toinen nuppuja luomassa, luotan siihen että ne eivät ihan heti nyt kuukahda! Laitan tähän nyt vuosien mittaan ottamiani kuvia kukkasistani. Ihan tarkkoja risteymänimiä en laita kuvien kylkeen, sillä joku voi mennä jopa pieleen sillä sitä ei aina tiedä edes kukan minulle myynytkään, ja ainakin joku osaa olla niistä lopulta toista mieltä! Nämä perustiedot ovat kuitenkin todellisia.

Useille orkideoillleni saan vielä ensimmäistä kukkaa odotella, sellaisia ovat: Stanhopeat, Coelogyne cristata, Holcoglossum amesianum, Paphinia cristata,  Barkeria whartoniana, Gymbidium erythrostylum, Schoenorchis fragrans, Vanilla planifolia, Dendrobium suzukii, Angraecum elephantinumit, Dendrobium ellipsophyllumit, Paphinia Vinicolor,  Miltassia Royal Robe Diblomat sekä Epidendrum Coilostylis ciliare.

Edellisten lisäksi minulla on vielä Ludisia discolor alba sekä Macodes petola, joissa molemmissa on parasta aikaa  nuppuja nousemassa! Joitain kukkia jää tässä varmasti vielä luettelematta, mutta ne tulevat esille jossain vaiheessa ja ainakin sitten kun aloittavat mahdollisesti kukkimisensa, sillä silloin kohoaa ilmoille riemu!

Tässä alussa on useita eri kokoisia phalaenopsis risteymän orkideoja. Ensimmäisenä on valkoinen suurikukkainen phalaenopsis, jonka löysin marketista nuokkuvin nupuin ja pelastin kotiini. Sehän kävi minua kovin kiittelemään ja kukki ilokseni ylväsryhtisin kukkavanoin ja suurin kukin yli kuuden kuukauden ajan.Vanda blue magic, melkein kämmenen kokoisine kukkineen!Oncidium Twinkle, tässä on 10 kukkavanaa, joista jokainen on aukaisemassa useita kymmeniä nuppujaan!

2 kommenttia:

  1. Kiitos, olihan näissä tekemistä näin tottumattomalle mutta näillä eväillä pärjäillään toistaiseksi!

    VastaaPoista