sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Tämän vuoden ensimmäinen orkideahankintani

Tämä kaunis, vuoden ensimmäinen orkideahankintani, on Miltoniopsis Red Tide. Ystävän kautta saamani kukkavihjeen perusteella riensin paikalliseen markettiin orkideaostoksille, ja tarkan syynäämisen perusteella tämä kaunis yksilö läksi mukaani. Orkideassa on 3 kukkavanaa. Kahdessa kukkavanassa on kukkia ja nuppuja. Kolmas kukkavana on vasta nousemassa ja pienesti nupulla! Jos hyvin käy, kukista on vielä pitkään iloa :)


Lisäksi kuva lokakuussa Suomen orkideayhdistyksen 50-vuotisjuhlan orkideatapahtumasta ostamastani mini paphiopedilumista (= venuksenkenkä), jossa on upea tummanpunainen kukka. Laitoin sen silloin heti kotiin tuotuani pieneen lasikkoon. Lasikon kosteudessa se innostui kasvattamaan kukkavarttaan sellaiseen korkeuteen että lopulta avautuva kukka ulottui lasikon kanteen. Otin kukan pois lasikosta, ja se kukkii vielä tänä päivänä terhakalla kukalla!


2 kommenttia:

  1. Tuo Miltonia on todella kaunis! Sitä tuijottelee mielellään :) Ja se sopii kyllä varmasti hyvin saliisi kauneutensa puolesta. Burragearalle olit laittanut myös hyvin kauniin suojaruukun.

    VastaaPoista