lauantai 14. tammikuuta 2012

Ludisia discolor alba

Ludisia discolor alba orkidea, on kukkinut minulla nyt jo useita viikkoja, hennoin vaalein kukin. Sille kehittyi vain kahteen lehtiruusukkeeseen kukkavanat, ja pienikokoinen taimihan se toki olikin silloin ostohetkellä, viime syyskuussa. Otin kuvan sen pienestä latvakukasta, joka on kooltain vain noin 1 cm:n kokoinen. Näitä pikkukukkasia kehittyi molempiin kukkavanoihin noin kymmenkunta, ja nyt kukkavanojen alimmaiset kukat ovat jo toki kuihtuneetkin.

Mielestäni tämä kukka ei ole niin yksinkertainen kasvattaa tai niin vaatimaton kasvuolosuhteisiinsa nähden, kuin mitä monista nettikirjoituksista olen saanut lukea. Toisaalta, olisihan se voinutkin olla hoidossani ehkä hivenen helpompi, jos en olisi joutunut vaihtamaan sen kasvualustaa heti sen kotiin tuotuani.

Ludisian kasvualustassa oli ötököitä samoin kuin vähän aiemmin jo kertomassani, samaan aikaan ja samasta orkideatapahtumasta ostamassani, Macodes petolassa. Ludisian kasvualusta on myös sama nyt kun Macodes petolassa. Poistin kokonaan myös sen kaarnaisen kasvualustan ja sijaan laitoin mustaa multaa, kasvuturvetta sekä hyvin vähän lekasoraa tms. karkeaa materiaalia, kasvualustaa ilmastoimaan.

Mielestäni Ludisia hakee vieläkin paikkaansa salissamme! Ilmansuuntia on tarjolla pohjoinen ja itä, joista pohjoisenpuoleinen ikkuna on ollut sen kasvupaikkana tähän asti. Pienoinen houkutus on ollut siirtää myös tämä orkidea itäikkunalle tai -orkideanurkkaan, 'lajitoveriensa seuraan'!
2 kommenttia:

 1. Oi, löysinpä harvinaista herkkua, uuden orkidea blogin ja onhan täällä muutakin.

  Huomasin, että nämä sivut eivät päivity, olisiko se esteenä, kun käytät tuota välisivua postauksiin, en tiedä.

  Täytyy vain käydä katsastamassa blogisi blogi kierroksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, täytyypä tsekata tuo päivitysasia. Olen itse sivut kyhännyt ja joku kohta on vissiin huomioimatta. Ilokseni olen saanut havaita että tuoretta blogiani (n 2 kk) on löytänyt kuitenkin jo suuri joukko ympäri maailmaa... Tilastointi tiedon olen toistaiseksi pitänyt itselläni :) T: Aulikki

   Poista