sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Pimeän talven jälkeen...


Päivä pitenee vauhdilla, ja orkideani ovat sen myös 'pistäneet merkille'. Usea orkideoistani on ryhtynyt  kasvattamaan tyveltään ainakin uutta versokasvua :)

Phalaenopsisten jälkeen ja nyttemmin vaativampien lajien kanssa olen oikeastaan näin ihan alkuun tyytyväinen jo siihenkin, että kaikki uudet ja erikoisemmat orkideat selvisivät hoteissani ensimmäisen talven yli 'ainakin' hengissä, ja useimmat niistä jaksavat työntää jopa jonkinlaista uutta kasvuakin esiin!

Orkideani ovat olleet talven viileässä huoneilmassa (+18 astetta) ja hyvin pärjäsivät. Nähtäväksi jää millaisen 'kukkasadon' pääsen tulevana kukintakautena näkemään, vai saanko nähdä niitä kukassa ollenkaan.
Täytyy malttaa mielensä ja todeta, että 'tiedettä' ja mielenkiintoista tämä 46:n orkideani kanssa puuhastelu edeltäneen pimeän kauden ajan on ollut - ja joka tapauksessa.

Näin tällä hetkellä:
Cymbidium erythrostylum työntää jopa viittä uutta kasvuversoa tyvestään:) Toistaiseksi en uskalla vielä edes toivoa jonkun niistä olevan ihan kukkavarsi, aika näyttää. Se on yksi viime kevään Suomen orkideayhdityksen yhteistilauksesta tulleista orkideoistani.(-- Angraecum elephantinum pikkutaimi, virkeässä kunnossa...


Rhyncholaeliocattleya (Potinara) Chian-Tzy Goldenorange 'Golden Boy', uutta versokasvua --) 

 
(-- Dendrobium nobileristeymä, pukkaa versoa. Näitä on pari kpl, samassa vaiheessa.

Oncidium Joakim, versolla...  --)
 

(--Ystävältä saatu Epidendrumristeymä, uusi verso tyvellä kasvamassa...

Samoin ystävältä saatu Miltassia Royal Robe Diblomat,
talven aikana kasvanut verso vasemmalla --)(--Leomesezia (Howeara) Lawa Burst, 'persoonallisella' kasvualustalla ja palikalla. Uusi verso kasvamassa! Kesällä se saa elävää rahkasammalta tyvelleen.

Miltassia lajike, uusi verso nousemassa. Näitä on pari kpl samassa vaiheessa. --)(--Holgoglossum amesianum, pukkaa uusia juuria ja uutta lehteä. Se on löytänyt paikkansa pikkulasikosta.

Stanhopea, ystävältä saatu. Uusia pikkubulpeja ja lehtiä kasvattamassa, hyvää vauhtia --)


(--Paphiopedilumristeymä, pienikokoinen. Juuri kukintansa lopettanut, ja uusi verso kasvaa tyvellä.


Paphiopedilumristeymä, isokokoinen. Talven aikana kasvatti ison pullean verson ja uusi tulossa tyvellä. Mahtaakohan tämä joskus kukkia  --)
'Sokerina pohjalla' on pieni ja sisukas orkideani Paphinia cristata, joka on majaillut talven ajan pikkulasikossa. Kuvasin sen tähän tarkoitukseen ikkunalaudalla, että saisin kuvaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa ja sille luonnollisen värin. Kasvi on kaikkiaankin pikkuriikkinen, ja tuli minulle viime keväänä Suomen orkideayhdistyksen yhteistilauksessa. Näitä pikkualkuja on kaikkiaan 4 ja tämä edessä oleva isoin on suorastaan 'pyrähtänyt' kasvuun viime viikkoina.
2 kommenttia:

 1. Sinulla on siellä oikein pienten katras vaalittavana.
  Luin tuon Tiian jutun ja huomasin, että orkidea näkyy valloittavan mielet aika pian, kuten tuossa sinunkin tapauksessa. Kasvi määrä vain kasvaa ja varmaan sen 50 kpl takarajakin ylittyy, uskon näin.
  Itsellä on tällä hetkellä neljä orkideaa ja olenhan kyllä aika tuore tapaus, joulun alla tuli ensimmäinen.

  Pikkaisen pistän mainosta loppuun. Perustin orkideoille oman blogin ja osoite on www.orkideanviemaa.blogspot.com, käyhän vierailulla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa joukkoon... Pitääpä piipahtaa sivuillasi het silleen...

   Poista