sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ihanat lasikon kukkijat, ja lannoitevinkki orkideoille

Jippii, aamulla lasikon luokse mentyäni sain tavata siellä upean näkymän. Lasikon nyt nupulla olevista kukista kaksi oli aukaissut kukkansa!

Dendrobium Magaritaceumin kukat ovat tosi upeat ja suurikokoiset kasviin itseensä nähden (läpimitaltaan reilun 4 cm)! Onneksi sain ammattilaisen kuvaamaan kukkani ennen niiden lakastumista. En tiedä kuinka monta päivää kukka jaksaa kukkia kahta upeaa kukkaansa,  ja niinpä näistä pitää  nyt oikein todella nauttia:)

Todella ilonen yllätys oli myös tämä aiemmin 'väheksymäni' pikkuorkidean Thrixpernum Aureum :)
Tämä kukka työntää jatkuvasti uusia kukkavanoja, ja ensialkuun kukat olivat tosi pieniä, vaan ei enää. Oikein todella hämmästyin kun sain nähdä mihin kukka lopulta pystyykään :) Heti aamusta siinä oli auki 3 (läpimitta reilu 2 cm) tosi kaunista ja erikoista kukkaa, joiden tuoksu on voimakas! En ole keksinyt mitä kukan tuoksu muistuttaa, mutta jotain tuttua siinä kuitenkin on! Kukinta taitaa olla tosi lyhytikäinen, mutta uusia kukkavanoja tulee esiin jatkuvasti! Ihana pikkuorkidea!

Orkidean lannoitteeksi olen päättänut käyttää kokeeksi pitkäjaksoisesti vain GrowHow:n puutarha kesäkukkalannoitetta, jonka käytön aloitin jo viime kesänä. Se on vaaleanpunainen kesäkukkalannote ja sen NPK on 13-7-20!
Olen harrastanut orkideoja jo yli 10 vuotta, ja aloitin alkuun perhosorkidealla.
Ensimmäinen perhosorkideani eli 7 vuotta, ja se kukki jatkuvasti ja vain pienin lepotauoin! Viimeisellä kukintakerrallaan se kukki 36 suurta kukkaa ja kuihtui sitten pikku hiljaa pois. 
Siihen aikaan käytin myös tällaisia vaaleanpunaisia kesäkukkalannoitteita, mietona seoksena (1/2 tl lannoitetta 2 litraan vettä).  Parin vuoden ajan olen käyttänyt esim. Akernen Rain Mixiä mutta se ei ole 'minun juttuni'. Viime kesänä vaihdoin tähän GrowHow:iin ja olen siihen tyytyväinen! Joka viikkoisen lannoittamisen olen aloittamassa tältä keväältä nyt, ja kukkien kasteluvesi tulee olemaan todella miedosti lannoitettua eli kuten edellä kerroin - 1/2 tl lannoitetta 2 litraan vettä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti