tiistai 9. heinäkuuta 2013

Suloinen mini phalaenopsis

Ostin jokin viikko sitten minikokoisen phalaenopsiksen. Se on tosi kaunis pienessä valkoisessa miniruukussa, ja siinä oli 3 kukkavanaa. Sijoitin sen saliin pohjoisikkunalle, ja siinä se on viihtynyt mainiosti.

 Orkidea on tosi pieni, vertaa sitä tulitikkuun sen vieressä, kuvassa :)

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Onpa ihanan suloinen !
  Minullakin on pikkuinen orkidea, lähikaupasta ostettu. Kukat ovat tosin jo tippuneeet. Nyt mietin, pitäisikö muoviruukku vaihtaa isompaan, kun tuntuu että on juuria täynnä. Mutta minkä kokoiseen, osaatko neuvoa?

  t.sirkkendaali

  VastaaPoista
 2. Heipat Sirkkendaali,
  Pienet phalet ovat tosi ihania :) Näissä pikkuruukuissa olevat phalet ovat yleensä istutetut sammaleeseen, jossa niiden pitempiaikainen menestys on aina vähän kyseenalainen. Minulla on nyt usea miniphale sillä niiden ohi ei pääse marketeissa, jonkin niistä lähtemättä matkaan :) Istutin 7 miniä samaan 'altaaseen', matalaan kavualustaan kokeiluun, sillä joidenkin juuret alkoivat 'hukkaantua'. Yhden pienen market-phalen jätin kumminkin salin ikkunalle yksittäiseen ruukkuun (koko 9 cm). Se oli ostettaessa sammalessa pikkuruukussa, mutta nyt laitoin sen kaarna/hiili-alustalle. Tuota ruukkukokoa uskaltaisin suositella, se ei ole äkkisiltään liian erilainen/-kokoinen kasvupaikka. Sammalen poistossa juurista kannattaa olla helläkätinen. Huuhdon myös aina juuret puhtaaksi lämpimällä vedellä ja poistan huonot juurtenosat, ennen orkidean uudelleen istutusta. Kukkavanat leikkaan pois vasta kun ne ovat 'rutikuivat'. Onnea pikkuphalen kasvatukseen :)

  VastaaPoista