lauantai 3. elokuuta 2013

Oribatid mites

Orkideoissani vähän aikaa sitten tuhoa tehnyt ja lasikossa riehunut tuholainen 'Oribatid mites', on ilmaissut vielä pienesti läsnäoloaan lasikossani. Olen seurannut tiiviisti lasikkoani ja sen orkideoja muutaman viikon ajan, joten isoa vahinkoa ei jatkossa pääse sattumaan. Pienestä millisestä koostaan huolimatta ötökkä on sitkeää lajia, ja tiukassa tuntuu olevan sen hävittäminen. Jos vaikka sain aikuiset yksilöt edellisellä puhdistuskerralla tuhottua niin ainahan niitä havaitsemattomia munia jää jälkeen!
Viime puhdistuskerralla tarkastin ja putsasin kaikki lasikkoni orkideat heti ötökät havaittuani, ja monet tuholaisten valtaamat orkideat laitoin suoraan heti roskiinkin. Halusin päästä ötökästä eroon, yäk.
Aerangis biloban menettämistä suuresti harmittelin, ja niinpä tilasinkin sellaisen heti uudelleen. Uusi tulokas voi oikein hyvin lasikossa, ollen vielä ainakin toistaiseksi vapaa ötököistä. Tämä ötökkälaji on toistaiseksi ainut lasikkossani elellyt, ja sain kuin sainkin siitä lopulta kuvia napatuksi. 'Oribatid mites' on kooltaan vain vajaan millin, kiiltäväkilpinen, pikimusta! Olen tavannut lasikosta nyt vasta tämän yhden ötökän. Ei ihan niitä inhottavimpia ötököitä maailmassa, mutta eivät kuulu/sovi kotieläimiini  :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti