maanantai 10. marraskuuta 2014

Orkidealasikon sumutuksesta video

Tässä videopätkä kahdesta IKEAn vitriinistä tehdyn orkidealasikkoni sumutustoiminnoista.

Vesisumu kiertää alhaalta ylös - vasemman seinän viertä laipioon asti ja suuntaa siitä ylhäällä oikealle sivulle. Sieltä sumu laskeutuu oikeaa reunaa alas. Ilmankostutin on pohjalla vasemmalla, nostettuna noin 30 cm lasikon lattiatasosta. Kostuttimen alla  on ritilä, sillä se ei saa seistä vedessä! Tuuletusta hoitava tietokonetuuletin on ihan ilmankostuttimen oikella, alaviistossa, noin 10 cm lasikon lattiatasosta kohotettuna. Tuuletin on sijoitettu telineelle, joka suuntaa ilmavirtaa vähän yläviistoon lasikon vasemmalle - ei suoraan ylöspäin orkideoille!

Lasikon sumutuskertoja on kaikkiaan 5/vrk ja ne ovat kestoltaan 13 min/sumutuskerta. Lasikon valot ovat toiminnassa nyt pimeimpänä aikana klo 8.00 - 20.00 välillä.

Tämän lasikon sumutustoiminnot eivät ole järjestyneet 'tuosta vaan', vaan ne on pitänyt funtsia tarkkaan ja 'hartaasti'- lopputulos on 'suoranaista tiedettä', mielestäni :) Lasikko ei kostu liikaa - sen laseihin tai laipioon ei kerry pisarointia. Lattiatasokin on vielä varmuuden vuoksi suojattu kerniliinalla!

HUOM! Ilmankostuttimen teho on säädettävissä - minulla se on asetettu melko matalalle tasolle!
Mitä pienempi sumutustaso - sen 'hennompi' sumu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti