sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Orkideat ulkosalla

Laitoinpa minäkin muutaman orkidean tuossa jokunen viikko sitten ulos, pavekkeelle ja muovikaappiin! Muovikaappi oli edullinen hankinta ja se sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. En sijoita sisäkukkia mielellään ihan ulkosalle - kirvojen syötiksi ja lintujen nokittaviksi!

Orkideoistani Cymbidium, Lumikuningatar, Dracula, Stanhopeoita 2 sekä Maxillaria ovat voineet muovikaapissa mukavasti. Ne ovat osoittautuneet siellä (toistaiseksi) myös erityisen helppohoitoisiksi. Yllätyin oikein huomatessani kuinka pienikin tuulenvire kulkeutuu kaapin alareunoista sen sisälle, ja heiluttelee hennosti orkideojen lehtiä! Mitään muuta ilmastointia en ole kaappiin järjestänyt ja hyvin kukat ovat voineet - ainakin tähän asti! En laittanut kaappiin sen mukana tulevia ritilähyllyjä, vaikka niiden lomitse ilma hyvin kulkeekin. Halusin orkideojen roikkuvan kaapissa eri tasoissa!

Kaapissa orkideat pääsevät kokemaan nyt vuorokauden lämpötilavaihtelut sekä luonnonvalon! Kosteuskin pysyy kasvualustassa pitempiä aikoja kuin sisäkasvatuksessa! Ainut kaappiin sijoittamistani orkideoista, jolle tämä paikka ei kelvannut oli Vanda. Se kärähti lehdistään eräänä hellepäivänä ja kiikutinkin sen kiireesti sisälle omalle paikalleen saliin, jossa se selvästi viihtyy :-)

Kaappiin mahtuu vielä jokunen orkidea, tarvittaessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti