lauantai 30. kesäkuuta 2012

Uusia orkideoja O&M:ltä ja paikallisesta Ikeasta!

Niin sitä vaan tulee hankkineeksi aina lisää orkideoja, kun niihin on oikein hurahtanut :) Tässä mielessä kovin kannustava ja hankinnoissa mukaansa tempaava on aktiivinen Kuopion orkideaharrastaja ryhmämme :) Toistaiseksi tilaa orkideoille on vielä riittänyt, ja saliin tahtomani harmonia säilynyt. Uudet orkideahankintani O&M:ltä ovat: Chaubardia heteroclita, Kalopternix sophronitis (= nupulla/4), Holcoglossum flavescens, Dracula rezekiana, Laelia kettiana x jongheana.


Uudet orkideani eivät ole vielä kummoisia, paitsi Kalopternix sophronitis jossa oli jo tultuaan 4 pientä nuppua! Kaikkiin ruukussa kasvaviin O:M:ltä tulleisiin orkideoihin vaihdoin heti kasvualustan, sillä kukat irtosivat rutikuivasta kasvualustastaan, kun otin pois postituksen aikana olleen suojapaperin. Kasvualustassa oli myös sen verran 'liikehdintää' (= ötököitä) että siitäkin syystä näin kasvualustan vaihdon hyväksi. Pari viikkoa on kulunut ja kaikissa uusissa orkideoissa näkyy tyvellä jotain uutta tapahtuvan. Jokaisen tyveltä pukkaa joko uusia juuria tai kasvuversoja. Kalopternixen nuput jatkavat myös kasvuaan. Aika hyvin, minusta .)



Viikko sitten kävin paikallisessa Ikeassa sillä seuraamuksella, että tulin hankkineeksi vielä tämän kuvassa näkyvän Cambria orkidean. Se erottautui myytävien orkideojen joukosta siinä määrin edukseen, että ostin sen hoiviini :)


Kuvat: muotoilija Riikka Heiskanen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti